Ontdek de Roncalli Mavo tijdens de open dag!

De Roncalli Mavo is: duidelijk, sfeervol en modern. 

Wanneer:  Zaterdag 3 februari (10.00 – 14.00 uur)

Van tevoren aanmelden is niet nodig. We ontvangen je graag bij de hoofdingang. 

 

Beste leerlingen en ouders,

Op zaterdag 3 februari staat de open dag van de Roncalli Mavo op de planning. Tijdens de open dag kan je rondkijken in de school, de sfeer proeven en al je vragen stellen. Ook zijn er Roncalli-leerlingen die je graag een rondleiding geven door de school en veel over hun ervaringen en belevingen kunnen vertellen.

De Roncalli Mavo is een kleinschalige mavo in de Rotterdamse buurt Prinsenland. Op de Roncalli Mavo zitten bijna 400 leerlingen die onderwijs volgen op TL- en TL-/havoniveau. Op onze school helpen we jou te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

 

Wat kun je verwachten op onze open dag?

-        Maak kennis met het personeel en de leerlingen.

-        Ontdek het veelzijdige Discoveryprogramma.

-        Zie hoe (t)huiswerkvrij onderwijs eruit ziet en op welke manier we op systematische wijze studievaardigheden aanleren. Hoor van de leerlingen hoe het is om dagelijks met de mentor te starten. 

-        Hoor van de leerlingen wat hun ervaringen zijn van het werken met een persoonlijke laptop. 

-        Ontdek welke vakken er gegeven worden en maak op een praktische manier kennis met de vakken en de docenten. 

-        Laat je informeren over de procedure van aanmelding en inschrijving. 

-        Kom erachter wat het verschil is tussen de mavoklassen en mavo-/havoklas. 

-        Ontdek welke ondersteuning we op de Roncalli Mavo aan leerlingen kunnen bieden. 

-        Maak kennis met de meer praktisch georiënteerde vakken, zoals lichamelijke opvoeding, tekenen, informatietechnologie, International Class (burgerschap) en technologie en toepassing.

Mis deze kans niet om kennis te maken met onze school en ontdek waarom de Roncalli Mavo de perfecte plek is om te leren en te groeien. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!

 

De Roncalli Mavo in het kort

De Roncalli Mavo is een sfeervolle, moderne en kleinschalige categorale mavo in Rotterdam Prinsenland. Op de Roncalli Mavo kennen we elkaar en zien we naar elkaar om. Het op de Roncalli Mavo ontwikkelde flexrooster biedt leerlingen zowel structuur als keuzemogelijkheden. In de onderbouw starten de leerlingen dagelijks met de mentor. Tijdens die mentoruren is er aandacht voor de positieve groepsvorming en wordt er veel aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden, taalvaardigheden en rekenvaardigheden. Daarnaast maken leerlingen hun huiswerk op school of krijgen extra uitleg van een docent tijdens de huiswerkuren (KWT). De leerlingen werken met een persoonlijke laptop die beschikbaar wordt gesteld door school.

In de onderbouw volgen de leerlingen tijdens het Discovery-programma wekelijks een workshop over een onderwerp dat hen interessant lijkt (zoals sport, kunst, robotica of koken). Daarnaast worden er regelmatig (buitenschoolse) activiteiten voor leerlingen georganiseerd, die bijdragen aan een gezellige sfeer. Op de Roncalli Mavo bieden we goed onderwijs op vmbo-tl niveau. In de onderbouw hebben we mavo en mavo-havo klassen (met goede doorstroommogelijkheden naar de havo).

De Roncalli Mavo onderscheidt zich ook op het gebied van burgerschap. Het burgerschapsprogramma is zowel nationaal als internationaal georiënteerd. Zo heeft de Roncalli Mavo vanaf leerjaar 2 internationale uitwisselingen met leerlingen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Griekenland. Tijdens deze uitwisselingen ontwikkelen leerlingen zowel culturele vaardigheden als taalvaardigheden.

In de bovenbouw kiezen leerlingen een vakkenpakket om examen in te doen. Naast de traditionele vakken kunnen leerlingen ook enkele meer praktisch georiënteerde vakken als examenvakken kiezen, zoals lichamelijke oefening (sport), beeldende vorming & tekenen en informatietechnologie (IT). 

Dit delen: