Open dag 3 februari 2024

Open dag zaterdag 3 februari 2024 (10.00 – 14.00 uur)

Bezoek Oceanium leerjaar 1

Bezoek Oceanium leerjaar 1

Discovery programma

De eerste periode van het Discovery-Programma op de Roncalli Mavo ligt inmiddels weer enige tijd achter ons. We kijken terug op een geslaagde start. Aan het begin van het schooljaar kregen de leerlingen de folder met de onderdelen van het programma voor dit schooljaar. Kort daarna ging de inschrijving voor periode 1 open.  

Valerie Gaat Ervoor!

Valerie is erg goed in IT. Ze is nu bezig met het programmeren van een eigen spel. Maar dat is niet het enige
waar Valerie goed in is. Drie keer per week is ze bij de korfbalclub te vinden, waar ze de sterren van de hemel
speelt.
Wil je weten hoe het is om bij ons op school te zitten? Kijk op https://www.roncallimavo.nl/groep-8/brochure/
voor onze digitale brochure met meer informatie over de school, het lesprogramma en nog veel meer!

Kerstkaarten Life-project

Voor het project Life werken we als school samen met partnerscholen uit Duitsland, Griekenland, Finland en Estland. Het doel van het project is om leerlingen gemotiveerd te krijgen voor lezen. Dit doen we door met alle scholen samen het zelfde boek (100 hours of a Night) te lezen en dan dit verhaal te verfilmen. In 2019 zijn we in het kader van dit project naar Duitsland en Finland geweest. Omdat vanwege corona de fysieke uitwisseling op dit moment niet mogelijk is, hebben de leerlingen van alle scholen elkaar kerstkaarten gestuurd. Zodat de leerlingen toch contact met elkaar houden en gelijk een persoonlijke tekst moesten schrijven en lezen. Alle leerlingen waren razend enthousiast wat heeft geleid tot een mooie verzameling aan kerstkaarten. Leerlingen en docenten zien uit naar het moment dat fysieke uitwisseling weer mogelijk is.

 

Omgaan met Pubers

Wil jij weten hoe je met je puber in gesprek blijft? En hoe je omgaat met typisch pubergedrag? Meld je aan voor de online cursus Omgaan met Pubers!

Cultuurdag 2020

Maandag 7 december 2020 stond de jaarlijkse Cultuurdag van de Roncalli Mavo op de planning. Een dag die voor leerlingen van de eerste tot en met de derde klas volledig in het teken staat van cultuuronderwijs. Wij kijken terug op een geslaagde dag. We zijn blij dat we deze dag binnen de kaders van de geldende coronamaatregelen konden organiseren.

hulp bij studiekeuze?

Kun jij wel wat hulp gebruik bij je studiekeuze? Dan is dit iets voor jou! De Studiekeuzelab Voorlichtingsweek van maandag 16 t/m zaterdag 21 november.

Steunbetuiging

Wij zijn als school geschokt door de recente bedreigingen aan het adres van onze collega-school en de betrokken leraar van het Emmauscollege. Wij spreken onze steun uit aan alle collega’s die zich dagelijks inspannen om o.a. via burgerschapslessen onze leerlingen meningsvorming en waarden mee te geven.

Handleiding inloggen in magister

Handleiding inloggen in magister

Promofilm gemaakt door de leerlingen

De leerlingen van de Montessori Mavo Rotterdam hebben een promofilmpje van onze school gemaakt. Zit je in groep 8 en wil je in schooljaar 2020-2021 stuur dan een E-mail naar info@montessorimavorotterdam.nl voor een kennismakingsgesprek. Je bent van harte Welkom!