Op de Roncalli Mavo vinden we het belangrijk dat leerlingen betrokken zijn bij de school en elkaar helpen. Deze waarden komen tot uiting in het peerleader-programma. Peerleaders zijn leerlingen uit de bovenbouw die worden gekoppeld aan een brugklas. Als peerleader helpen zij de brugklasleerlingen om zich snel thuis te voelen in de school. Ook helpen ze leerlingen die vragen hebben over het huiswerk en met het maken van een planning. Daarnaast helpen ze de mentor van de brugklas tijdens mentoruur en HWK.

 

Rollen van de peerleader

Peerleaders zijn gastheren en gastvrouwen. De peerleader zorgt ervoor dat brugklasleerlingen zich snel welkom en thuis voelen. Ze zijn een persoonlijk aanspreekpunt waar nieuwe leerlingen snel op af durven stappen. Peerleaders worden gekoppeld aan een klas en een mentor. Ze helpen mee bij de introductie-activiteiten en bieden ondersteuning bij de mentorles en HWK-uren. Peerleaders helpen bij activiteiten (sportdag, schoolfeest) en helpen mee bij de organisatie. Een peerleader geeft leerlingen steun en goede raad en helpt de nieuwe leerlingen hun weg te vinden in de school.

 

Aanmelden als peerleader

Bovenbouwleerlingen kunnen aan het begin van het schooljaar solliciteren naar de rol van peerleader. Dit doen ze door een sollicitatiebrief te sturen naar de werkgroep leerling participatie. Na het sturen van de brief zal er een sollicitatiegesprek gevoerd worden.

Dit delen: