Op de Roncalli Mavo hebben we mavobrugklassen en een mavo/0 havoklas. Afhankelijk van het advies van de basisschool en de toelichting van de basisschool zal je in een klas ingedeeld worden die het best bij jou past.

Mavo-brugklassen

In de mavo-brugklassen krijg je onderwijs op vmbo-tl niveau. In vier jaar tijd leren we leerlingen in doorlopende leerlijnen de kennis en vaardigheden aan die ze nodig hebben om het examen te halen en die van pas komen in hun verdere (werkende) leven. Leerlingen die in de mavoklas laten zien een extra uitdaging te kunnen gebruiken, kunnen na één jaar overstappen naar de mavo/- havoklas.

In de mavo-brugklas volgen leerlingen de volgende vakken: Nederlands, Engels, Duits, wiskunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, Informatie Technologie, Technologie & Toepassing, International Class en lichamelijke opvoeding. Daarnaast starten de leerlingen de dag iedere ochtend met de mentor. Tijdens deze uren ontwikkelen leerlingen studievaardigheden, taalvaardigheden en rekenvaardigheden en is er voldoende tijd om het huiswerk op school te maken. Daarnaast ontdekken en ontwikkelen leerlingen binnen het Discovery-Programma één keer in de week hun talenten.

Leerlingen die vmbo-tl of vmbo-gl in hun basisschooladvies hebben, kunnen geplaatst worden in de mavo-klas.

Mavo/- havoklas

In de mavo/- havoklas krijgen leerlingen les op een niveau dat aansluit op de havo. Leerlingen die in deze brugklas laten zien dat ze kunnen overstappen naar de havo mogen die overstap aan het eind van het jaar maken. Binnen de mavo-havoroute werken we samen met het Emmauscollege. Om leerlingen een goed beeld te geven van de havo lopen ze een dag mee op het Emmauscollege. Leerlingen die na jaar één nog niet toe zijn aan de overstap naar de havo krijgen in jaar twee nog een mogelijkheid om dit te laten zien.

In de mavo/- havoklas volgen leerlingen de volgende vakken: Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, tekenen, Informatie Technologie, Technologie & Toepassing, International Class en lichamelijke opvoeding. Daarnaast starten leerlingen iedere dag met de mentor. Tijdens deze uren ontwikkelen ze studievaardigheden, taalvaardigheden en rekenvaardigheden en is er voldoende tijd om het huiswerk op school te maken. Daarnaast ontdekken en ontwikkelen leerlingen binnen het Discovery-Programma één keer in de week hun talenten.

Leerlingen met een vmbo-tl t/m havo advies kunnen geplaatst worden in de havo-kansklas.

Dit delen: