Wintersportreis bovenbouw

  • 25-03-2024

Dit weekend zijn de bovenbouwleerlingen teruggekomen van hun wintersportreis in Oostenrijk. Op dinsdagmiddag 19 maart waren zij met de bus vertrokken naar Kals am Großglockner in Oostenrijk. Woensdagochtend kwamen de leerlingen, hun begeleiders (dhr. Scholten, dhr. Van Hal, mevr. Mooiman, mevr. Nugteren en dhr. Dalama) en twee skileraren aan in Oostenrijk, waar zij gedurende vier opeenvolgende dagen dagelijks hebben geskied of gesnowboard.

De groep bestond uit beginnende wintersporters en wintersporters met al veel ervaring. Door de begeleiding van de twee skileraren en de goede faciliteiten in het skigebied kon iedereen op zijn eigen niveau uitgedaagd worden en hebben alle leerlingen richting het einde van de week mooie vorderingen gemaakt. De sneeuw was zeker aan het begin van de dag goed en het weer was overwegend zonnig.

Naast het skiën was het ook in de avonden gezellig. Na terugkomst in het pension werd er eerst met elkaar gegeten en vervolgens waren er ook in de avond leuke activiteiten voor leerlingen. We kijken terug op een geslaagde reis, waar mooie herinneringen gemaakt zijn en die afgezien van twee blessures goed is verlopen. Zondagochtend kwamen leerlingen en begeleiders weer veilig aan in Rotterdam en hebben veel leerlingen de rest van de dag gebruikt om goed bij te komen.

Maandagochtend zaten de leerlingen weer gewoon in de les. De komende dagen zullen zij zich intensief voorbereiden op de toetsweek, die op dinsdag 2 april van start gaat.