Watertappunten

  • 06-09-2021

In de zomervakantie is de Roncalli Mavo voorzien van twee watertappunten voor leerlingen. Bij deze watertappunten kunnen de leerlingen gratis onbeperkt water tappen. Middels deze watertappunten willen we het drinken van voldoende drinkwater stimuleren. Het drinken van voldoende water is namelijk lekker en gezond. Een groot deel van ons lichaam bestaat namelijk uit water, we kunnen niet zonder. Als leerlingen te lang niets drinken kunnen ze uitdrogen. Ze kunnen dan suf worden en minder goed opletten in de klas. Daarnaast is het drinken van water beter voor de tanden, dan bijvoorbeeld het drinken van frisdrank.

Het ene watertappunt bevindt zich in de aula, het andere watertappunt is te vinden op de bovenverdieping in de gang. We adviseren leerlingen een bidon of drinkfles mee te nemen die ze kunnen bijvullen. Het vaker gebruiken van een bidon of drinkfles is namelijk duurzamer en beter voor het milieu dan het gebruik van een petflesje of bekertje.

We bedanken meneer Stoffels en meneer Nowee voor de energie die zij gestoken hebben in het realiseren van de watertappunten en we verwachten dat de leerlingen er veel profijt van zullen hebben.