Uitwisseling Spanje

  • 07-02-2024

Deze week zijn verschillende leerlingen uit het tweede leerjaar onder begeleiding van mevrouw Nugteren en meneer Stoffels op bezoek bij hun Spaanse leeftijdsgenoten. Afgelopen zondag werd er al vroeg verzameld (5.30 uur) om naar het zonnige Spanje te vliegen. Daar doet de Roncalli Mavo mee aan een uitwisselingsproject waar leerlingen uit Griekenland, Frankrijk, Duitsland en Nederland bij Spaanse leerlingen verblijven bij gastgezinnen. Zondag hebben de leerlingen elkaar, na een lange periode van voorbereiding, eindelijk in levende lijve ontmoet.

Maandag werd de groep warm verwelkomd door de directeur van de Spaanse school. De Spaanse leerlingen hebben een mooie show opgevoerd door te zingen en blokfluit te spelen. Daarna hebben leerlingen en docenten een rondleiding door de school gekregen, die eindigde met een presentatie over verschillende manieren van recycling per land. In de middag hebben de leerlingen kennismakingsspelletjes gedaan in het heerlijke Spaanse zonnetje en zijn zij begeleid door hun gastheren met een route door het dorp. De docenten werden ondertussen uitgenodigd voor een heerlijke officiële lunch met de burgemeester en de gemeenteraadsleden van Jaén.

Dinsdag stonden er in de ochtend workshops op de planning en hebben de leerlingen kunstwerken gemaakt met spullen die recyclebaar zijn. Daarna is de groep in de bergen gaan hiken (4km steil omhoog) waar ze halverwege in de buitenlucht een picknick hebben genuttigd met een prachtig uitzicht op het dorp. Moe maar voldaan werd de dag vervolgens afgesloten. Aan het einde van de week komt de groep weer terug naar Nederland.