Roncalli in Actie

  • 07-01-2022

In december zijn de leerlingen van de Roncalli Mavo bezig geweest met de voorbereidingen van het project ‘Roncalli in Actie’. Roncalli in Actie is een project waarbij de leerlingen zich rond de kerstdagen op verschillende manieren inzetten voor de samenleving.

De leerlingen van klas 1 zijn in de lessen meer te weten gekomen over De Voedselbank. Zij hebben verschillende acties bedacht om zich voor De Voedselbank in te zetten. Uiteindelijk hebben ze met hun acties veel spullen en een mooi bedrag opgehaald.

Rotterdamse brugklassers in actie voor Voedselbank Capelle | Al het nieuws uit Capelle aan den IJssel (ijsselenlekstreek.nl)

De leerlingen van klas 2 hebben zich verdiept in de problemen die ontstaan door zwerfafval. Ze hebben onderzoek gedaan in de buurt en hebben kunstwerken gemaakt van afval. De presentatie van de kunstwerken kon helaas door de sluiting van de scholen voor de kerstvakantie niet doorgaan.

De leerlingen van klas 3 hebben zich verdiept in instanties die actief zijn in onze wijk Het was de bedoeling die ze die instanties op 23 december middels een wijkwandeling op locatie aan elkaar zouden presenteren. We verwachten in januari een geschikt moment te vinden om de wandeling alsnog te kunnen maken.