Fijne herfstvakantie!

  • 12-10-2023

De eerste vakantie van dit schooljaar staat voor de deur. Vrijdagmiddag 13 oktober begint de herfstvakantie. In de periode tot de herfstvakantie hebben de leerlingen veel lessen gevolgd en zijn ook de eerste toetsen afgenomen. Daarnaast hebben groepsvormende processen in de klassen plaatsgevonden en is er doorlopend aandacht besteed aan het aanleren van studievaardigheden.

Naast de lessen hebben leerlingen ook deelgenomen aan verschillende activiteiten. Zo hebben de brugklasleerlingen in hun introductieweek een bezoek gebracht aan Skatefever, zijn de leerlingen van leerjaar 2 op kamp geweest en zijn de leerlingen van leerjaar 3 naar het museum en Outdoor Valley gegaan. Foto’s en video’s van deze activiteiten zijn te zien op ons Instagram-kanaal.

Halverwege september zijn de Discovery-lessen voor de onderbouwleerlingen van start gegaan. Tijdens deze lessen hebben de leerlingen al veel ontdekt over bijvoorbeeld: koken, balsporten, free-runnen, Art & Design of Robotica. Tot december zullen ze deze workshops en lessen blijven volgen.

Na acht intensieve schoolweken is het bijna tijd voor ontspanning. Daarna staat er al weer snel een leuke leerlingactiviteit op de planning. Op vrijdagavond 27 oktober wordt de school namelijk omgetoverd in een spookhuis voor de Roncalli Fright Night. Op woensdag 1 november zullen de leerlingen van leerjaar 2 het Wildlife Filmfestival in Rotterdam bezoeken en op 5 november zullen de leerlingen van leerjaar 3 die het vak International Class gekozen hebben op uitwisseling gaan naar Italië. Maar eerst wensen we iedereen een fijne vakantie en verwachten we de leerlingen maandag 23 oktober weer op school.