Excursie Wereldmuseum en De Superstraat

  • 19-03-2024

De brugklasleerlingen van de Roncalli Mavo hebben op dinsdag 19 maart een bezoek gebracht aan De Superstraat in het Wereld Museum. Deze excursie vond plaats binnen het kader van (wereld)burgerschap. In De Superstraat maken leerlingen kennis met de culturele veelzijdigheid die Rotterdam rijk is. Op interactieve wijze leren ze de bewoners van de superstraat kennen en komen ze meer te weten over hun culturele achtergronden, hun beroepen en hun hobby’s.

Er was tijdens de excursie niet alleen veel te zien en te leren. Er was namelijk ook veel te doen. Binnen de kleurrijke omgeving van De Superstraat konden leerlingen namelijk kalligraferen, het huis van de toekomst ontwerpen met Lego, een bezoek brengen aan een toko en een dans oefenen. Tot slot maakten de leerlingen binnen de Superstraat kennis met verschillende markante gebouwen die in het straatbeeld van Rotterdam terug te vinden zijn.

We kijken terug op een gezellige en leerzame excursie. Bij het vak International Class zullen de leerlingen verder aan de slag gaan met de verwerking van de excursie.