Excursie tekenen, bezoek Remastered experience

  • 13-01-2023

Vrijdag 13 januari hebben de examenleerlingen van de Roncalli Mavo met het vak tekenen in hun pakket de Remastered experience bezocht in het centrum van Rotterdam. Deze experience sluit  goed aan bij het thema van het tekenexamen, namelijk ‘vermaak’.

Remastered is een digitale kunstbeleving. Kunstwerken van oude Hollandse Meesters zijn digitaal bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. De beste Nederlandse digitale studio’s hebben een nieuwe wereld gecreëerd. Een wereld waarin de leerlingen werden meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, waarin ze werden ondergedompeld in de kleurrijke taferelen van Van Gogh en waarin ze konden dansen op de beat van Mondriaans ‘Victory Boogiewoogie’.

De leerlingen kregen in de ochtend op school een introductie op de activiteit en het thema. Vervolgens zijn ze met de metro naar de ‘experience’ geweest. De komende week zal worden teruggeblikt op het bezoek en tijdens de lessen zal een vervolg gegeven worden aan het thema ‘vermaak’. 

De leerlingen kijken terug op een indrukwekkende en leerzame beleving. De foto’s geven een mooie indruk.

214