Bezoek Oceanium leerjaar 1

  • 22-01-2024

Bezoek Oceanium leerjaar 1

Een kijkje nemen achter de schermen bij het Oceanium. Deze mogelijkheid kregen de brugklasleerlingen van de Roncalli Mavo op vrijdag 19 januari. De excursie was een onderdeel van de opdracht Technologie & Toepassing waar de brugklasleerlingen de komende weken mee aan de slag zullen gaan. De Diergaarde Blijdorp heeft daarbij de rol van opdrachtgever.

De leerlingen zullen zich de komende weken verdiepen in het koraal en de bewoners van het koraalrif. Het is de bedoeling dat ze in groepen middels een technische oplossing een interventie gaan bedenken die een bijdrage levert aan het redden van het beschermde koraal of een koraalrifbewoner. Dit project maakt onderdeel uit van een wedstrijd waar ook andere middelbare scholen aan meedoen. De beste oplossing van iedere school zal ingezonden worden. Om een goed beeld te krijgen van het koraal kregen de leerlingen een rondleiding door het Oceanium, waarbij ze achter de schermen mochten kijken. Ze kregen daar uitleg over alle machines, apparaten en over de manier waarop ze het ecosysteem van het koraal proberen na te bootsen. Natuurlijk was er ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Na het bezoek aan het Oceanium was er ook nog tijd en gelegenheid om bij de andere dieren te kijken.

We kijken terug op een leerzame, gezellige dag. We wensen de leerlingen veel succes en plezier met het bedenken van hun technische oplossing.