Bezoek Diergaarde Blijdorp, leerjaar 2

  • 09-02-2023

Woensdag 8 februari hebben de leerlingen van leerjaar 2 een bezoek gebracht aan Diergaarde Blijdorp. Het bezoek vond plaats in het kader van een opdracht voor het vak Technologie en Toepassing, waarbij Diergaarde Blijdorp en Stichting Stinapa Bonaire de opdrachtgevers zijn.

Binnen de opdracht gaan leerlingen onderzoek doen naar het koraalrif van Bonaire. Om een goed beeld te krijgen van een koraalrif hebben de leerlingen een rondleiding door het Oceanium gekregen, waarbij ze voornamelijk achter de schermen mochten kijken.

Het koraalrif op Bonaire is een ecosysteem dat te maken heeft met diverse problemen. Allerlei bijzondere organismen die leven op het koraalrif oefenen daar invloed uit. In deze opdracht gaan leerlingen (in groepen) vanuit het perspectief van één van de organismen (die ze zelf kunnen kiezen) de problemen in kaart brengen. Uiteindelijk gaan de leerlingen op basis van hun onderzoek een duurzame manier bedenken om het uitsterven van het gekozen organisme in de wateren rond Bonaire te helpen voorkomen en zullen hun onderzoek en hun ontwerp presenteren aan de opdrachtgever.

We kijken terug op een gezellige en inspirerende dag, waarbij we een uniek inkijkje hebben gekregen in de werking van een koraalrif en alles wat daarbij in het Oceanium komt kijken. We wensen de leerlingen veel plezier en inspiratie bij het doen van hun onderzoek en het bedenken van een duurzame oplossing.