Wintersportreis bovenbouw naar Fügen

Op dinsdag 12 maart vertrok een groep van 58 leerlingen met de bus voor een wintersportreis naar het Oostenrijkse Fügen. Na een lange gezellige nachtelijke busrit kwamen de leerlingen in de vroege ochtend aan in Fügen bij gasthof Daum, waar ze ontvangen werden door eigenaar Fridel en meneer Brard. Meteen werden de skispullen aangetrokken, werden materialen gehuurd en konden de leerlingen met de skibus naar Hochfügen om de bergen te bedwingen.

De gevorderde skiërs en snowboarders konden zelf in groepjes op pad. De skitrackerapp van deze leerlingen toonde aan dat ze snelheden boven de 80 km/u bereikten. Andere groepjes gingen het gebied in met mevrouw Van der Heiden en meneer Kruit op ski’s en met mevrouw Kuil op snowboard. Meneer Brard hielp de beginnende snowboarders, samen met de skileraren Rob en Mariëlle. Tussen de middag werd er gezamenlijk gegeten in het Panoramarestaurant, waar naast eten spellen gespeeld werden en vooral sterke verhalen werden gedeeld. Doordat de leerlingen hier zelf hun eten moesten bestellen, konden ze op die manier meteen de Duitse taal oefenen. De eerste dagen waren de omstandigheden op de berg zwaar. Er viel veel sneeuw en het was wat mistig, waardoor het zicht niet heel goed was. De laatste dag waren de omstandigheden goed. Er lag verse sneeuw en de zon scheen. Veel skiërs en snowboarders hadden flinke progressie gemaakt, waardoor ze op de laatste dag in groepen zelfstandig door het skigebied konden skiën.

Naast de lange intensieve dagen buiten in de sneeuw, was er ook een gezellig avondprogramma samengesteld. De eerste avond werden spelletjes gespeeld in de recreatieruimte van het hotel. Na een lange busreis en een intensieve dag in de sneeuw was dit een fijn rustmoment. De tweede avond gingen de leerlingen na het avondeten naar het Erlebnisbad in Fügen. In het zwembad vonden de leerlingen net als op de piste voldoende uitdagingen, zoals de twee razendsnelle glijbanen, de stroomversnelling en het golfslagbad. De laatste avond werd er gekegeld op de kegelbaan. Na het bowlen werd de avond voortgezet in de disco, waar de leerlingen lieten zien niet alleen goed uit de voeten te kunnen in de sneeuw, maar ook op de dansvloer.

De nachtelijke busreis terug was erg rustig. Na vijf intensieve dagen waren de leerlingen moe. Om 8.00 uur zondagochtend kwam de bus aan in Rotterdam. We kijken terug op een mooie gezellige intensieve en leerzame reis met een fantastische groep gezellige leerlingen. We bedanken meneer Brard en mevrouw Kuil voor de organisatie.