Uitnodiging ouder thema-avond 26 juni

‘Hoe overleef ik mijn kind in het digitale tijdperk’

Woensdagavond 26 juni staat de tweede thema-avond voor ouders, door ouders van dit schooljaar op de planning. Waar de eerste avond ging over de werking van het puberbrein, gaat deze tweede avond over media-wijsheid en seksualiteit & online media. De lezing over mediawijsheid wordt verzorgd door mevrouw Kramp van Buurtwerk. De tweede lezing wordt verzorgd door mevrouw Fernald.

Media-wijsheid

Sociale media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. We liken, chatten en delen erop los. De mogelijkheden om contact te leggen met vrienden, familie en collega’s zijn dan ook eindeloos. Dit zorgt voor veel kansen, zoals een carrière als videomaker op YouTube of influencer op Instagram, maar er zijn ook gevaren. Zo kan je privacy in het geding komen, kun je teveel afgeleid raken door de notificaties van je smartphone of word je gevangen in de filterbubbel.

Seksualiteit & online media

Praten over seksualiteit is vaak lastig, omdat privacy- en schaamtegevoelens meespelen. Tijdens een eigentijdse en interactieve presentatie krijg je gedegen achtergrondinformatie over seksualiteit en (online) media. Tevens handvatten om als opvoeder/ ouder zelf in gesprek te gaan met je kind hierover. Het versterken van communicatie door cultuursensitiviteit komt ook aan de orde. En… wat te doen als er vermoedens zijn van een onveilige (online) situatie, denk aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, grooming, sextortion en loverboys.

Alle ouders van huidige Roncalli leerlingen en toekomstig Roncalli leerlingen hebben per mail een uitnodiging ontvangen voor deze avond. Aanmelden voor deze avond kan via de link in de mail, of via onderstaande link.

https://docs.google.com/forms/d/1MtrS74khUgcVr6EhH4ElYW-QOWzQFXgosmDfYsfdLu4/edit?usp=sharing

Het programma:

19.00 uur       inloop

19.15 uur       interactieve lezing over media-wijsheid

20.30 uur       interactieve lezing over seksualiteit & online media

21.30 uur       einde

Graag zien we u woensdag 26 juni op de Roncalli mavo.