Thema-avond voor ouders: Help, een puber in huis!

 

Dinsdagavond 19 februari staat de eerste thema-avond voor ouders, verzorgd door de ouderraad op de planning. Marijke Teeuwissen (pedagoog) zal deze avond een lezing geven over de werking van het puberbrein en tips geven over hoe je het beste kan omgaan met je puber(s). De lezing start om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. De lezing zal ongeveer een uur duren, waarna er gelegenheid is om vragen te stellen.

Inhoud

Van pubers is inmiddels wel bekend dat zij een groeispurt doormaken, zowel lichamelijk als geestelijk. Het puberbrein is volop in ontwikkeling: werk in uitvoering in de bovenkamer! Gevolg: pubers zijn onvolgroeid, wisselvallig, energiek, nieuwsgierig, stoer en kinderlijk. De ontwikkeling van het puberbrein en alles wat dat vraagt van ouderschap, dat is het thema van deze avond voor ouders, door ouders.

 Waarom dit thema? 

Als je als ouder het besef hebt dat de puberteit een voorbijgaande periode is en dat de puberteit veroorzaakt wordt door veranderingen in het puberlijf (vooral het puberbrein), dan valt het gedrag van een puber beter te doorgronden. Als je een puber beter snapt, dan wordt het opvoeden wat gemakkelijker. Want opeens is het een stuk helderder wat een puber nodig heeft: steun, aandacht, liefde en ruimte. Maar ook sturing, leiding, grenzen, duidelijkheid.

Alle ouders zijn van harte welkom. De uitnodiging voor deze avond is per email naar alle ouders gestuurd. Via de link in de email kunnen ouders zich aanmelden voor deze avond.