Studiereis BETT-show Londen

Afgelopen week zijn mevrouw De Wolf (IT en T&T) en mevrouw Van Gend (Aardrijkskunde en T&T) op studiereis geweest naar Londen. De studiereis stond in het teken van technologie en onderwijs. Mevrouw De Wolf en mevrouw Van Gend hebben in Londen o.a. de BETT-show bezocht. De BETT (Britisch Educational Training & Technology) – show is een jaarlijks evenement voor iedereen in het onderwijs die op de hoogte wil blijven van de laatste technologische ontwikkelingen in relatie tot onderwijs. De Roncalli Mavo biedt modern onderwijs, waarbij veel digitale technologische toepassingen ingezet worden binnen de les. Ook biedt de Roncalli de vakken Technologie & Toepassing en Informatie Technologie aan. In combinatie met de technologische onderdelen binnen het Discovery-Programma zet de Roncalli Mavo daarmee sterk in op het ontwikkelen van technologische vaardigheden bij haar leerlingen.

De studiereis naar Londen moest leiden tot nieuwe inzichten ten aanzien van technologische toepassingen die we in kunnen zetten om ons digitale onderwijs nog beter te maken. Op de BETT-show hebben onze docenten vooral de onderdelen ‘ Teacher Tech’ en ‘ Learning Tech’ bezocht en daar deelgenomen aan seminars, workshops en demonstraties. Ze hebben ideeën opgedaan op het gebied van VR (Virtual Reality) in de klas, verdieping in creatief coderen, robotica en methoden om lesmateriaal uitdagender aan te bieden om zo de leerlingen meer te motiveren. Daarnaast hebben ze een bezoek gebracht aan verschillende scholen in Londen, waar technologische toepassingen ingezet worden. Het was inspirerend om te zien hoe andere scholen gebruik maakten van technologische toepassingen om hun leerlingen zich de lesstof eigen te laten maken.

Mevrouw De Wolf en mevrouw Van Gend zijn geïnspireerd en vol ideeën teruggekomen uit Londen. Daarnaast hebben ze gezien dat we als Roncalli Mavo op technologisch gebied al een behoorlijk eind op weg zijn. Als school zetten we technologie al goed in om leerlingen voor te bereiden op hun toekomst, maar is het ook belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. Mocht u na het lezen vragen hebben over de reis van mevrouw De Wolf en mevrouw Van Gend, spreek ze dan gerust even aan.