Roncalli Mavo uit Rotterdam wint eTwinning prijs

Samenwerken met leeftijdgenoten uit andere landen
 
Vijf leerlingen van de Roncalli Mavo in Rotterdam hebben de afgelopen maanden samengewerkt met leerlingen uit zes andere Europese landen. Dat deden ze in het project ‘Clarify, collaborative learning is fun’. Via het online eTwinning platform van dit project leerden ze zo elkaars taal en cultuur beter kennen.
 
Op 10 oktober ontvangt de Roncalli Mavo op de conferentie Samenwerken met een school in het buitenland in Den Haag een eTwinning prijs van Nuffic, de organisatie voor internationalisering in het onderwijs. Bij de prijs hoort een bedrag van €1000.
 
Intercultureel dialoog
Het project 
‘Clarify, collaborative learning is fun’ had als doel om de dialoog tussen de verschillende culturen te bevorderen met behulp van moderne technologieën. Om dit doel te bereiken hebben de leerlingen gewerkt aan verschillende uiteenlopende activiteiten. Bij elke activiteit stond de dialoog tussen de leerlingen uit verschillende landen centraal.
 
Zo werkte ze aan introductielessen over elkaars talen, maar ook aan dans- en zanglessen. Verder hebben de leerlingen met elkaar een logo- en mascottewedstrijd georganiseerd, live kahoot-wedstrijden gespeeld, samen digitale stripverhalen gemaakt en videopresentaties gemaakt van elkaars scholen, In de digitale werkruimtes van eTwinning is de interactie tussen de verschillende landen goed naar voren gekomen. Het project is verder gecombineerd met algemene lessen. Dit heeft voor verdieping van de lessen gezorgd.
 
 
Over eTwinning
Via eTwinning vinden meer bijna 500.000 leraren in Europa elkaar en werken zij met hun leerlingen aan onderwijsprojecten. De online communitywww.etwinning.net is bedoeld voor leraren in het primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Daarmee kunnen zij (kosteloos en veilig) internationale ervaring opdoen, ict-vaardigheden ontwikkelen én verplichte lesstof op een inspirerende manier verwerken.
 
eTwinning is onderdeel van Erasmus+, in Nederland ondersteund door Nuffic. Zie www.etwinning.nl.