Roncalli mavo officieel BCP-school!

Sinds dit schooljaar is de Roncalli mavo officieel BCP-school. Vorige week werd op feestelijke wijze het tegeltje met daarop het keurmerk officieel aan mevrouw De Wolf (coördinator BCP) overhandigd. BCP staat voor het Bèta Challenge Programma.

Volgend jaar krijgen alle leerlingen van klas 1 het vak BCP in het programma. BCP is een vak waarbij leerlingen technologische oplossingen en toepassingen gaan zoeken voor vragen die komen uit het bedrijfsleven. Een echt bedrijf is de opdrachtgever. Leerlingen gaan op projectmatige wijze aan de slag met het bedenken van een creatieve oplossing voor het probleem waar het bedrijf mee zit. Leerlingen leren door de manier van werken bij het vak BCP niet alleen verschillende technische vaardigheden, maar ook ontwikkelen leerlingen belangrijke competenties. Voorbeelden daarvan zijn creatief denken, oplossingsgericht werken, samenwerken, zelfstandig werken en van alles over leiding geven en nemen.

Het vak BCP komt voort uit de RoncaTech. RoncaTech is een stroming op de Roncalli die verschillende leerlingen volgen. Leerlingen zijn in die stroming op projectmatige wijze bezig met technologie en techniek. Deze stroming is opzet om een doorlopende leerlijn te creëren naar de technische beroepsopleidingen, waar een grote vraag is naar technisch georiënteerde vmbo-tl leerlingen. Door de basis die reeds aanwezig was bij de RoncaTech en door de scherpe visie van mevrouw De Wolf en haar BCP-team heeft de Roncalli mavo versneld een BCP-school kunnen worden.