Roncalli krijgt eTwinning award!

De Roncalli mavo heeft de eTwinning award ontvangen. De award is een kwaliteitskeurmerk van de organisatie eTwinning. De award toont aan dat internationalisering op de Roncalli mavo aan de hoge kwaliteitseisen van eTwinning voldoet. eTwinning is een online community voor scholen in ruim 30 Europese landen. Docenten en leerlingen kunnen via eTwinning samenwerken met Europese collega’s en leerlingen. eTwinning levert de leerlingen veel op:

  • Ze doen internationale ervaring op.
  • Ze ontwikkelen hun ICT-vaardigheden.
  • Ze werken op een inspirerende manier met verplichte lesstof.

 

Grenzen vervagen. Om leerlingen goed voor te bereiden op het wereldburgerschap is het van belang dat ze tijdens hun schooltijd internationale ervaring opdoen. Met eTwinning krijgen leerlingen de mogelijkheid een kijkje te nemen over de grens en werken ze actief aan hun interculturele competenties.

 

Roberto Willems (docent Economie) heeft vanaf 2011 internationalisering op de Roncalli mavo steeds verder vorm gegeven. Hij legt uit waarom de Roncalli mavo deze award heeft ontvangen.

“De Roncalli mavo heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet op het gebied van internationalisering. We zijn jaren terug begonnen met een kleine groep in de bovenbouw. Dat is verder uitgebreid naar een profiel met een programma voor de onderbouw en de bovenbouw met o.a. internationale reizen. Afgelopen jaar hebben we een aantal grote projecten gedraaid met verschillende buitenlandse scholen, zoals Muse, Clarify en Emote. Deze projecten voldeden aan de hoge kwaliteitseisen van eTwinning. Daarnaast hebben we verschillende kleinere projecten gedraaid met behulp van eTwinning, zoals een project rond feestdagen en een project rond kunst en cultuur. Deze award laat zien dat de projecten die we gedraaid hebben een bepaalde status hebben. Voor leerlingen is dit interessant om mee te nemen in hun portfolio of om op hun CV te zetten.”

 

Internationalisering op de Roncalli mavo heeft de afgelopen jaren veel prijzen en awards mogen ontvangen. Meneer Willems geeft hij dat bij blij is met deze award, omdat dit de eerste keer is dat we deze award ontvangen. Daarnaast ziet hij het als een bevestiging dat we met internationalisering op de goede weg zitten. Komend schooljaar staat het team van internationalisering voor nieuwe uitdagingen. Het vak International Class waarin burgerschap en internationalisering centraal staan zal voor het eerst aan alle brugklasleerlingen worden aangeboden.