Klas 1C vraagt Siebe Horemans het hemd van ‘t lijf

Afgelopen woensdagmiddag was Siebe Horemans te gast op de Roncalli Mavo om een persconferentie te geven. De leerlingen van de International Class 1C wisten dat de Belgische centrale verdediger van Excelsior langs zou komen en hadden daarom verschillende vragen voorbereid. Horemans heeft het grootste deel van zijn leven in België gevoetbald, onder andere bij KAA Gent en bij OH Leuven. Dit is zijn tweede seizoen bij Excelsior.

De leerlingen wilden weten in welke landen Horemans al eens een wedstrijd gevoetbald had. Natuurlijk had de 21-jarige Belg al wedstrijden in België en Nederland gespeeld, maar daarnaast ook wedstrijden in Roemenië, Bulgarije en Turkije. Het was voor de leerlingen van de International Class leuk om dieper in te gaan op deze grote internationale ervaring. Horemans droomt ervan om nog eens in de Spaanse competitie te spelen. Als het daarvan komt, zal hij in die competitie echter niet zijn idool hoeven te verdedigen. Dat is namelijk Ronaldo, die inmiddels in Italië zijn kunsten vertoont.

De leerlingen van de Roncalli waren natuurlijk ook benieuwd naar hoe het is om in het buitenland te spelen en met wie hij het beste overweg kan in zijn team. Hij gaf aan het goed te kunnen vinden met Matthys, de andere Belg in het team.

Als echte sportjournalisten wilden de leerlingen ook weten hoe hij de recente trainerswissel bij Excelsior heeft ervaren. Horemans gaf aan dat hij daar geen invloed op had en niet veel over kwijt kan. Wel vindt hij het jammer.

We danken Siebe Horemans voor het interview en Excelsior4ALL voor het mogelijk maken van dit interview. Het is altijd interessant voor leerlingen van de International Class om met buitenlanders die in Nederland werken of wonen in gesprek te gaan. Met name de persoonlijke ervaringen en culturele verschillen zijn voor de leerlingen interessant. We wensen Siebe veel succes bij Excelsior en hopen dat zijn Spaanse droom uit zal komen.