het Move project

Op 19 en 20 december is het project Move your world uitgevoerd op het Roncalli mavo samen met leerlingen uit klas 1 en 2. 

 Met Move your world komen jongeren op het vmbo vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren en komen positief onder de aandacht. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.

 Leerlingen hebben in groepjes leuke, originele en creatieve acties bedacht en uitgevoerd voor hun omgeving. Ze hebben activiteiten gedaan in bejaardehuis, ziekenhuis en in de wijk. Er zijn complimenten uitgedeeld aan voorbijgangers, boodschappen ingepakt bij de jumbo, spelletjes gespeeld,  voedsel ingezameld voor de voedselbank. Leerlingen hebben zelf kerstkaarten gemaakt en deze uitgedeeld aan docenten en ouderen. Dit zijn een paar voorbeelden van de mooie acties die zijn uitgevoerd.  

 Docenten vonden het mooi om te zien met hoeveel eigenaarschap en creativiteit leerlingen aan de slag zijn gegaan met de acties. 

Ook het kwaliteitenspel waarbij leerlingen stellingenkaartjes met kwaliteiten erop verdelen in hun groepje was erg succesvol. Een van de docenten gaf aan: ‘mooi om te zien dat leerlingen elkaar complimenten geven over hun talenten’ 

Een mooie start van de kerstvakantie! 

Move your world is een initiatief van Stichting Move.

www.moveyourworld.nl