Profielen

Profielen

Omdat de Roncalli mavo er vanuit gaat dat alle kinderen ‘willen en kunnen leren’, geeft de school leerlingen ruimte om talenten te ontwikkelen die buiten het schoolse leren vallen. In de loop van jaren is er een heel programma ontwikkeld waarin deze visie gestalte krijgt: de Roncalli profielen.

Per schooljaar kunnen de leerlingen in klas 1 en 2, naast hun gewone lessen, kiezen voor een profiel. Een activiteit die gekozen wordt, omdat het gewoon leuk of interessant is. Hieronder worden de profielen kort toegelicht. In april wordt voor leerlingen die zijn aangenomen op de Roncalli mavo een profielen meeloopmiddag georganiseerd. De meeste profielen worden een keer in de week gevolgd tijdens een hwk-uur en een swt-uur. Voor het deelnemen aan een profiel wordt aan ouders een tegemoetkoming in de kosten gevraagd. Een profiel kiezen hoeft niet. Wordt er geen profiel gekozen, dan volgt de leerling op dat moment gewoon de huiswerkklas.

Art & Fashion

Kinderen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn en tegelijk professioneler willen werken, vinden in dit profiel hun uitdaging. Hier wordt getekend, geschilderd, ontworpen, genaaid en zijn er workshops die door kunstenaars worden gegeven en wordt er gewerkt in het atelier van een kunstenaar. Ook worden er tentoonstellingen bezocht.

International Class

Op de international class komen kinderen af die geïnteresseerd zijn in andere culturen, graag in contact komen en staan met buitenlandse kinderen en het wereldnieuws volgen. Je kunt in contact komen met scholen uit Duitsland, Curaçao, Noorwegen, Schotland, Luxemburg en Spanje.

De activiteiten van de international class lopen door tot en met leerjaar 4. Als beloning krijg je aan het eind twee certificaten.

PIT: Programmeren, Informatica & Techniek

Het PIT profiel is voor jongens en meisjes die de technische kant van IT willen leren kennen. In de gewone IT les leren leerlingen IT-vaardigheden die eigenlijk “iedereen” zou moeten beheersen. Bij PIT wordt het een stuk technischer. Om mee te doen met dit profiel moet je echt zin hebben om lastige problemen zelfstandig op te lossen.

Science

Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in hoe dingen werken, in elektronica en die graag dingen in elkaar zetten en bouwen is er het science profiel. Leerlingen leren bijvoorbeeld zelf een luidspreker te bouwen, werken met sensoren, bouwen met verschillende materialen en nog veel meer.

mds_roncalli-mavo_sept_15_-43Sport

Kinderen die het leuk vinden om meer met sport bezig te zijn, kiezen voor dit profiel. Er wordt per week twee uur extra sport aangeboden. Dit doen we onder andere door het verzorgen van clinics in atletiek, basketbal, snowboarden, zelfverdediging en nog veel meer. Om deel te nemen aan het sportprofiel wordt een toelatingstest afgenomen.

Het sportprofiel is een goede voorbereiding op het vak LO-2: kinderen kiezen sport als vak, waarin ze ook eindexamen kunnen doen.