Excelsior – Utrecht, Roncalli was erbij!

Afgelopen vrijdagavond waren verschillende leerlingen, docenten en ouders van leerlingen op uitnodiging van Excelsior4ALL bij de eredivisiewedstrijd Excelsior – FC Utrecht. Zij zagen een interessante wedstrijd met twee gezichten. Na een 3-0 voorsprong met rust, stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Nog voor de wedstrijd begon lieten de leerlingen van de Roncalli mavo zien dat ze nog meer talenten hebben dan leren alleen. Zij waren namelijk bereid om het spandoek naar de middenstip te dragen.

Toen de wedstijd begon zagen we een Excelsior dat uit de startblokken schoot. Na een tegenkans te hebben gepareerd, scoorden de mannen uit Kralingen snel driemaal achter elkaar. De stemming zat er goed in en tot de rust was er niets aan de hand. Al deze doelpunten vielen aan onze kant, we zaten er dus bovenop. Terwijl heel de tribune in feestelijke stemming verkeerde, vroeg meneer Dingemans zich af waarom hij überhaupt meegaan was. In de rust deed hij een voorspelling. 7 doelpunten aan deze kant en 3-4 voor FC Utrecht. Dit namen we natuurlijk niet serieus.

Na rust kreeg de wedstrijd een andere wending. FC Urecht kwam met een ander gezicht uit de kleedkamer. Meteen vanaf het begin van de tweede helft was FC Utrecht dreigend. Binnen korte tijd scoorden de Utrechters 2x. Met dank aan de VAR werd het ook nog 3-3. Tot het eind van de wedstrijd bleef het spannend met na de 3-3 kansen over en weer. Aan het eind van de wedstrijd waren we blij dat de voorspelling die meneer Dingemans in de rust deed niet uitgekomen was. We hebben een fantastische wedstrijd gezien met 6 doelpunten aan onze kant van het stadion. Helaas konden niet alle punten in Kralingen blijven, maar gezien heel de wedstrijd leek de 3-3 een terechte stand.

Natuurlijk willen we Excelsior4ALL bedanken dat we hierbij konden zijn en wensen we Excelsior veel succes in de competitie en hopen we dat de Kralingers nog veel punten zullen pakken.