FAQ

Op deze pagina vind u een overzicht van de meest gestelde vragen en een bijbehorend antwoord hierop.

Device

Welk device krijg ik als nieuwe leerling?

Als je nieuw bent op de Roncalli Mavo en zit je in de brugklas? Dan krijg je van ons een laptop.

Stroom je in op de Roncalli Mavo in de tweede, derde of vierde klas? Dan heb je een iPad nodig. Deze dien je alleen wel zelf aan te schaffen.

Als je in het eerste jaar begint, dan krijg je van ons een laptop.

Begin of stroom je in bij de 2e, 3e of 4e klas dan moet je zelf een iPad aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij een Apple Store, een Media Markt, een Coolblue of een andere zaak waar men bijvoorbeeld refurbished iPads verkoopt.

Nee, helaas niet.

Voor jaar 1 krijg je van ons een laptop die wij voor je uitgezocht hebben.

Voor jaar 2/3/4 is een ander device dan een iPad niet mogelijk, dit vanwege alle apps en boeken die hier op maat voor zijn aangeschaft.

Voor zowel de laptop als de iPads is het sowieso altijd verstandig om een beschermhoes te gebruiken. Zonder het gebruik van een beschermhoes is het risico op beschadigingen altijd groter.

De ervaring van de afgelopen 3 jaren leert dat er geen noemenswaardige incidenten zijn te verwachten. Wij raden uw kind af om in de openbare ruimte gebruik te maken van het device.

Pesten is onacceptabel en wij hebben hier veel aandacht voor. Iedere leerling tekent met de mentor het pestprotocol en het ICT-protocol. Hierin staat wat wél en niet is toegestaan en hoe je moet handelen als er sprake is van pestgedrag.

We beschikken over een contentfilter die ongewenste sites en spam blokkeert en ook de verbinding via het cijfer- en administratiepakket en onze ELO is beveiligd. De mentor zal uw kind leren om op een veilige manier gebruik te maken van alle mogelijkheden op het net. En verder drukken we uw kind op het hart altijd zuinig te zijn met zijn/haar spullen en de iPad niet aan anderen uit te lenen.

Alle schoolboeken worden in de eerste week van het nieuwe schooljaar op de devices gezet, maar hierin zijn verschillen van vak tot vak. De insteek is dat leerlingen niet alleen beschikken over de digitale boeken maar ook over allerlei handige hulpmiddelen, uitleg en oefeningen en meer op maat kunnen werken.