Cultuurdag, wat een lol!

Afgelopen 10 december was er weer een cultuurdag voor klas 1,2 en 3. Deze is in samenwerking met 4XM workshops gerealiseerd. De leerlingen hebben nieuwe moderne culturele ervaringen opgedaan.

De dag begon met een kik-off van de ‘Caba-Rap-show’. Vervolgens hadden de leerlingen een keuze uit verschillende workshops zoals stopmotion, Lip-dub, video illusies, light painting, hiphop dance, free runnen, pimp je sneacker, graffiti, drummen en nog meer. De leerlingen namen deel aan twee verschillende workshops. De opbrengst van de workshops hebben de leerlingen aan het einde van de dag aan elkaar gepresenteerd.

Er waren weer fantastische resultaten. De cultuurdag is een onderdeel van het vak CKV.

Eyup heeft de eerste workshopronde graffiti gedaan. Hij deelt zijn ervaringen met ons. ‘We moesten eerst iets tekenen met stift op blaadjes en daarna gingen we naar buiten, om op een groot doek verder te gaan. Mijn groepje en ik hadden JDM3 met Graffiti gemaakt. JDM3 staat voor de begin letters van onze namen en bij mij hebben we mijn achternaam gebruikt omdat dat beter paste. Ik vond het heel leuk om het te doen, omdat het iets nieuws was en omdat er veel verschillende tactieken zijn om iets te maken. Wat we hebben gemaakt is heel mooi uitgekomen. Ik zou dit kunstwerk wel aan mijn familie laten zien, want het is super goed gelukt’.

Nikki heeft de workshop Urban drums gedaan. Nikki laat weten: ‘de tweede workshop ronde had ik de workshop Urban Drums gekozen. In het lokaal stond een Urban drumstel. De man ging eerst vertellen hoe alle onderdelen heten en waar ze voor gebruikt worden. Daarna kregen een paar mensen twee stokken, waarmee ze een beat moesten maken. Anderen maakten een ritme met hun voeten of hun handen. De verschillende ritmen samen vormden een super coole beat . Daarna mochten we zelf de basis beat op het drumstel spelen. Het was leuk om te doen.’