Buurtwerk op de Roncalli

Op de Roncalli werken wij met grote regelmaat samen met Buurtwerk. Deze samenwerking is gericht op het voorlichten van leerlingen. Thema’s als pesten, gezonde voeding en seksualiteit staan daarin centraal.

Op de website kunt u het filmpje bekijken dat in het kader van de week tegen het pesten door leerlingen gemaakt is. De leerlingen kregen de opdracht om een anti-pest campagne te maken. Wij zijn erg trots op dit resultaat gemaakt door en voor leerlingen.

Op 14 februari in de week van de liefde (Valentijnsdag), heeft Buurtwerk in alle tweede klassen een voorlichting gegeven over seksualiteit. Waar liggen jouw grenzen? Welke voorbehoedsmiddelen zijn en er? Hoe werken voorbehoedsmiddelen? En waarom is het belangrijk om deze te gebruiken? Deze vragen kwamen tijdens de voorlichting aan bod.

Op donderdag 21-02 komt buurtwerk in de ochtend langs. Rond een infotafel zullen ze geïnteresseerde leerlingen voorlichten. Buurtwerk zal met de leerlingen nadenken over wat je wel en niet laat zien online. Waar ligt de grens? Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van online seksueel misbruik. Wat kan je doen wanneer je wordt gechanteerd? Naast de voorlichting en een gesprek zal Buurtwerk een gadget (doosje met webcamcovers voor de telefoon) aan de leerlingen geven. In deze gadget staat beschreven wat online seksueel misbruik is en waar zij terecht kunnen voor hulp.