Veel gestelde vragen

LET OP: Mocht u een iPad met de huur-koop regeling willen aanschaffen is het pas mogelijk om na uitlevering van de iPad via de webshop een verzekering af te sluiten. 

Mocht u alle gegevens hebben ingevuld op de webshop, krijgt u niet direct een bevestiging via de webshop.

Na het verwerken en controleren van de aanvragen, krijgt u in de loop van de vakantie een uitnodiging om de iPad op 17 augustus (onder voorbehoud) te kunnen komen ophalen.

Met de nieuwste iPad kan uw kind zeker 4 jaar vooruit. De iPad 4, Air of Air 2 zijn geschikt. De iPad 1,2 en 3 zijn verouderd en de iPad mini is ongeschikt vanwege de beperkte schermgrootte. De nieuwste iPad (2017) voldoet ook, en is gezien de prijs- kwaliteits-verhouding het adviesmodel. Bij de iPad is de versie van 32GB meer dan voldoende om lessen te kunnen volgen.
Via de Roncalli webshop die u vindt op www.educatiestore.nl/roncallimavo 

Het voordeel van het aanschaffen van een iPad via onze webshop, is dat hier meteen een supervisie profiel op zit waarmee wij automatisch (o.a.) de boeken op de iPad kunnen installeren.

Nee, we hebben als school gekozen voor de iPad omdat de meest bruikbare apps voor het onderwijs in de App Store van Apple te vinden zijn en omdat de grote uitgeverijen zich in 1e instantie richten op de iPad. We verwachten van docenten dat zij de werking van apps ook aan leerlingen kunnen uitleggen en ook daarvoor is het nodig te kiezen voor één besturingssysteem, dat van de iPad.
Geadviseerd wordt om de Otterbox Case aan te schaffen omdat deze hoes de iPad volledig omsluit en de hoeken extra beschermd. U kunt deze beschermhoes ook vinden in onze webshop.
Ja, dat kan op verschillende manieren.

U kunt er wel voor kiezen een verzekering af te sluiten via smart2scool (regelt u zelf een verzekering, houdt u er dan rekening mee dat dit alleen kan, binnen twee weken na aanschaf).

Als u een iPad via onze webshop hebt aangeschaft, dan kunt u na het ontvangen van de iPad een verzekering afsluiten via deze link:

http://afsluiten.smart2scool.nl

LET OP: Het afsluiten van een verzekering kan alleen nadat de iPad is aangeschaft (vanwege het serienummer), en dient binnen twee weken na aanschaf aangevraagd te zijn.

De verzekering die wij via smart2scool aanbieden is voordeliger dan het afsluiten van een losse aparte verzekering.

Val, stoot, brand, waterschade en diefstal wordt over het algemeen gedekt door beide verzekeringen afhankelijk van de voorwaarden.

De iPad is een kostbaar apparaat. Door middel van een huurkoopconstructie is gespreid betalen mogelijk. We willen in geen geval dat de aanschaf van een iPad een belemmering is voor ouders voor aanmelding of inschrijving op onze school. Mocht u dat wel zo ervaren, dan zullen we alles in het werk stellen om samen met u een haalbare regeling te treffen.
Vanuit de Roncalli Mavo bieden wij ouders en leerlingen een iPad met een huur-koop constructie aan. Dit houdt in, dat wij u de mogelijkheid bieden om een iPad met gespreide betaling af te betalen.

Hierbij kunt u kiezen om de iPad in 10 termijnen a 42 euro of 20 termijnen a 21 euro af te betalen.

U kunt dit aanvragen via de aparte webshop: http://www.educatiestore.nl/roncallihuurkoop

Let op: Om voor de huurkoop regeling in aanmerking te kunnen komen, dient u voor 1 augustus een aanvraag te hebben ingediend.

Nadat u via de webshop een bestelling voor een iPad met huurkoopregeling heeft geplaatst, ontvangt u niet meteen een bevestiging via de mail. U ontvangt hier nader bericht van, nadat er controle is uitgevoerd.

Op de eerste dag van het schooljaar wordt op alle iPad’s een profiel geplaatst, inclusief boeken en alle andere benodigdheden. Hiermee kunnen wij het volgende:

  • Installeren van de door school aangeschafte apps + boeken.
  • Afnemen van digitale toetsen op de iPad – met App-lock en/of webfiltering.
  • Klassikaal toegang geven tot de app die op dat moment in de les nodig is.
  • Per les/klas bepalen welke websites wel/niet toegankelijk zijn
  • De camera app aan- en uit kunnen zetten tijdens lessen

Het beheren van de iPad’s geldt alleen als de leerlingen verbonden zijn met de wifi van school. Zodra zij de school uitstappen zal het super visie profiel niet meer werken totdat zij de school weer binnenstappen.

De ervaring van de afgelopen 3 jaren leert dat er geen noemenswaardige incidenten zijn te verwachten. Wij raden uw kind af om in de openbare ruimte gebruik te maken van de iPad.
Pesten is onacceptabel en wij hebben hier veel aandacht voor. Iedere leerling tekent met de mentor het pestprotocol en het ICT-protocol. Hierin staat wat wél en niet is toegestaan en hoe je moet handelen als er sprake is van pestgedrag.
We beschikken over een contentfilter die ongewenste sites en spam blokkeert en ook de verbinding via het cijfer- en administratiepakket en onze ELO is beveiligd. De mentor zal uw kind leren om op een veilige manier gebruik te maken van alle mogelijkheden op het net. En verder drukken we uw kind op het hart altijd zuinig te zijn met zijn/haar spullen en de iPad niet aan anderen uit te lenen.
Alle schoolboeken worden in de eerste week van het nieuwe schooljaar op de iPad gezet, maar hierin zijn verschillen van vak tot vak. De insteek is dat leerlingen niet alleen beschikken over de digitale boeken maar ook over allerlei handige hulpmiddelen, uitleg en oefeningen en meer op maat kunnen werken.
U maakt samen met uw kind een e-mail en Apple ID aan. Het is niet verstandig uw kind aankopen te laten doen met behulp van uw creditcard. U kunt in veel winkels iTunes tegoedkaarten aanschaffen (vanaf €15,00). Maakt u vooral ook afspraken over wat er wél of niet met het iTunes tegoed mag worden aangeschaft. Het is voor ouders ook mogelijk om in-app aankopen te blokkeren.
Voor meer informatie rondom de iPad, neem dan contact op met de iPad helpdesk via rnc-ipad@roncallimavo.nl